keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Yritys ja erehdys lohikulibjaka

Kulibjaka on venäläinen piiras, jossa voitaikinan sisälle kääräistään kerroksittain lohta, kananmunaa, ohraa tai riisiä ja toiset laittavat myös tilliä. Kalana voi käyttää myös silakkaa tai kirjolohta. Olen syönyt jumalaista lohikulibjakaa tillivoisulan kanssa. 

Mikä olikaan pettymys, kun tein ensimmäisen lohikulibjakani. Miten niin hyvistä raaka-aineista sainkaan aikaan vain eltaantuneen mautonta. Seuraavalla kerralla keitän ohran kalaliemessä. Ja teen voitaikinan ite enkä mistään valmiista levyistä. Nih! Kuten kuvasta näkyvä kulibjakasta ei tullut nättikään. Tuli se silti syötyä.



LOHIKULIBJAKA
eli venäläinen lohipiirakka

500 g voitaikinaa
500 g lohta
suolaa
valkopippuria / sitruunapippuria
3 keitettyä kananmunaa
4 dl kypsennettyä ohraa
1 kananmuna voiteluun

Esivalmistelut: Keitä ohra ja kananmunat. Valmista voitaikina tai nosta valmisvoitaikinat sulamaan.  

Mausta lohet suolalla ja pippurilla.

Erottele munista valkuaiset ja keltuaiset. Murskaa ne haarukalla pienemmiksi paloiksi.

Kauli voitaikina suorakaiteeksi. Asettele puolet ohrasta puolikkaalle taikinalevylle. Toinen puoli taikinasta nostetaan myöhemmin kanneksi täytteiden päälle. Ohrakerroksen päälle tulee murskatut keltuaiset. Keltuaisten päälle lohi. Lohen päälle murskatut valkuaiset. Valkuaisten päälle ohrakerros. 

Nosta nyt toinen puoli taikinasta kanneksi. Sulje reunat. Jos reunoista jää taikinaa yli, voit tehdä siitä kuvioita kulibjakan päälle. Voitele kulibjaka kananmunalla

Paista uunissa 200 asteessa noin 30 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti